Για τους γονείς

Για τους γονείς

Οι γονείς για το Σχολειό της Φύσης θεωρούνται οι τρίτοι εταίροι στην παιδαγωγική διαδικασία μαζί με το παιδί και το δάσκαλο, καθώς αυτοί είναι οι  σημαντικοί φορείς αγωγής των παιδιών τους. Και επειδή γονιός δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι, το σχολείο έρχεται να υποστηρίξει αυτόν τον ρόλο με εκπαίδευση.
 Παίρνουμε το γονιό ως πρόσωπο, πριν το ρόλο του γονιού, που έχει όνειρα, συναισθήματα, προσωπικούς στόχους και μέσα από τις διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει έρχεται αντιμέτωπος με όλα αυτά, έτσι ώστε να καταλάβει ότι με τον εαυτό του διδάσκει το παιδί του. Να αντιληφθεί ότι παιδιά μαθαίνουν και εκπαιδεύονται βιωματικά μέσα από αυτά που βλέπουν και ζουν και όχι μέσα από αυτά που ακούν.
Η πολύχρονη πείρα μας στην εκπαίδευση γονέων, έδειξε ότι οι γονείς που άλλαξαν είναι αυτοί που συνδεθηκαν με το παιδί που υπήρξαν. Που έπαιξαν, που συνδέθηκαν με άλλους γονείς μέσα από μέσα από τις διάφορες δράσεις του σχολείου.
Εκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις  οι οποίες  γίνονται συστηματικά και περιλαμβάνουν εργαστήρια, που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη του γονιού, όπως  art therapy, εργαστήρια της Παιδείας του Βάθους, σχολές γονέων, δραματοθεραπεία, παιχνίδια, σεμινάρια εμψύχωσης με καταξιωμένους συνεργάτες, ειδικούς στον τομέα τους.

Εκδρομές

Εκδρομές μονοήμερες ή πολυήμερες με παιδιά ή χωρίς παιδιά σε διάφορους προορισμούς, όπου γίνονται δράσεις στη φύση, εργαστήρια αυτογνωσίας, ψυχαγωγίας και όπου οι γονείς μέσα από τη χαρά, την ανακάλυψη, τη χαλάρωση συνδέονται με τον εαυτό τους και δικτυώνονται μεταξύ τους.

Δράσεις

Δράσεις  εντός και εκτός σχολείου που περιλαμβάνουν καθαρισμούς περιοχών, φιλανθρωπικές δράσεις, εργαστήρια φυσικής δόμησης, extreme περιπάτους στη φύση, συμμετοχή στις δράσεις του οργανισμού Wheeling2Help και αποστολές στο Νεπάλ, στην Τανζανία, στην Κένια που είχαν στόχο την στήριξη κοινοτήτων εκεί.