Το Big Bang Summer School ήρθε για να αλλάξει τα καλοκαίρια μας

Το Big Bang Summer School ήρθε για να αλλάξει τα καλοκαίρια μας

To καλοκαιρινό summer camp των Big Bang School και Σχολείο της φύσης είναι γεγονός.  Το καλοκαίρι πλησιάζει και εμείς ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα εξ ολοκλήρου μέσα στη φύση για τα παιδιά, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες τους, που τώρα λόγω συνθήκης πανδημίας και εγκλεισμού έγιναν ακόμα μεγαλύτερες.

Τις ανάγκες για δράση, για παιχνίδι, για εξερεύνηση, για επικοινωνία. Ζώντας μέσα στο δάσος που είναι δίπλα στο σχολείο, όπου έχουμε στήσει μια υπαίθρια τάξη για out door activities, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την ελευθερία που δίνει η φύση, να γνωρίσουν από κοντά τον «κόσμο» που ζει μέσα στο δάσος, τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του, να κατανοήσουν έννοιες όπως η αλλαγή, η εξέλιξη, η αλληλεπίδραση. Θα τρέξουν, θα σκαρφαλώσουν, θα σκαλίσουν, θα μαζέψουν λαχανικά από τον κήπο, θα μαγειρέψουν, θα ψήσουν ψωμί, θα συνεργαστούν, θα δικτυωθούν.

Θα μάθουν για την αυτάρκεια και πως επιτυγχάνεται, θα συνδεθούν με την τροφή τους κατανοώντας από πού έρχεται και με ποιον τρόπο παράγεται και θα καλλιεργήσουν την αξία του σεβασμού απέναντι στη φύση, που είναι το μεγάλο μας σπίτι. Θα μυηθούν στην σημασία της βαθιάς αναπνοής, της σιωπής μέσα στο δάσος, στις αξίες της παιδείας τους Βάθους. Θα συνδεθούν με τον εαυτό τους και με ότι υπάρχει γύρω τους. Θα καλλιεργήσουν τα φαντασιακό μέσα από ιστορίες και μύθους για τα πλάσματα της φύσης και θα λύσουν γρίφους και μυστήρια, που αναπτύσσουν τη δημιουργική νοημοσύνη. Και όλα αυτά θα γίνουν τέχνη!

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στην φιλοσοφία των Big Bang School και Σχολείο της φύσης.

 

Εγγραφές/Πληροφορίες: 2392064370 – info@theschoolofnature.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.